Επιχειρήσεις | Διεθνή
03-03-2019 | 19:46

Πού μπορείς να επενδύσεις 1 εκατ. δολάρια

Μοιράσου το
Πού μπορείς να επενδύσεις 1 εκατ. δολάρια

Πέντε κορυφαίοι επενδυτές αποκαλύπτουν τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές τους κινήσεις.

Πέντε «γκουρού» των αγορών αποκαλύπτουν πέντε έξυπνες ιδέες για κερδοφόρες επενδύσεις, ενώ παράλληλα συστήνουν που μπορεί κανείς να επενδύσει 1 εκατ. δολάρια, αν σε κάποιον περισσεύει ένα τέτοιο ποσό…

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα επενδυτικών επιλογών, όπως πετρέλαιο από τη Βραζιλία και αμπελώνες στη Νέα Ζηλανδία.

Φυσικά, τι επιλογή θα κάνει ο εκάστοτε επενδυτής έχει άμεση σχέση με το πόσο θέλει να ρισκάρει!

Ο Μαρκ Μόμπιους της Mobius Capital Partners τονίζει πως τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στις αναδυόμενες αγορές. Τα χρηματιστήρια σε Βραζιλία, Κίνα, Τουρκία και Ινδία είναι οι κορυφαίες προτάσεις του Μάρκ Μόμπιους και εξηγεί:

Το χρηματιστήριο της Βραζιλίας σημειώνει άνοδο, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς όλοι οι τομείς θα επωφεληθούν από τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

 

Η οικονομία της Ινδίας παρουσιάζει ανάπτυξη ύψους 8-9%, με πρωταγωνιστές τις εταιρείες λογισμικών.

 

Στην ανατολή θα υπάρχει κέρδος από τους «νικητές» του εμπορικού πολέμου Κίνας – ΗΠΑ. Ειδικά το Βιετνάμ φαίνεται ευνοημένο καθώς εργοστάσια παραγωγής από την νότια Κίνα μεταφέρουν εκεί τις βάσεις τους.

Ενώ στις μεσόγειο, χώρες όπως η Τουρκία θα παρουσιάζουν πάντα μεγάλες ευκαιρίες.

 

Η Σάρα Χέλερ της Heller Beverage Consultancy προτείνει την αγορά κρασιού της Νέας Ζηλανδίας! Όπως σημειώνει, η κλιματική αλλαγή επηρεάζει αρνητικά τις σχετικές επιχειρήσεις σε Καλιφόρνια και Αυστραλία, όμως η Νέα Ζηλανδία λόγω γεωγραφίας και κλίματος θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση.

Ο Άντονι Ροθ της Wilmington Trust βλέπει μεγάλο περιθώριο κέρδους στην αγορά «κόκκινων» δανείων από Ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο Τζ. Μοντγκόμερι της Canterbury Consulting εντοπίζει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της χρονιάς στο φαγητό. «Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτά που τρώνε και το τι βάζουν στο σώμα τους, οπότε κοιτάω σε startups που ασχολούνται με το προϊόντα διατροφής» τονίζει και προτείνει εταιρείες όπως η Shopify και η Ordergroove. 

 

Ο Νόρμαν Βίγιαμιν της Union Bancaire Privee σημειώνει πως όταν οι επενδυτές σκέφτονται την «ανάπτυξη» σπάνια σκέφτονται την Ιαπωνία, αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει. Η είσοδος των γυναικών στην εργασία σημειώνει άνοδο και αυτό προσφέρει χιλιάδες ευκαιρίες επένδυσης σε μικρές επιχειρήσεις, όπως γραφεία ευρέσεως εργασίας, εργοστάσια ρούχων και εταιρείες που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.