H Nestlé επενδύει πάνω από 1 δισ. ελβετικά φράγκα για να σώσει τον καφέ από την κλιματική αλλαγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Nestlé επενδύει πάνω από 1 δισ. ελβετικά φράγκα για να σώσει τον καφέ από την κλιματική αλλαγή
Πάνω από 1 δισ. ελβετικά φράγκα σχεδιάζει να επενδύσει η Nestlé, μέσω του brand της Nescafé, έως το 2030 με στόχο να ενθαρρύνει τους αγρότες που προμηθεύουν την Nescafe να εφαρμόζουν ολοένα και περισσότερες βιώσιμες μεθόδους γεωργίας, καθώς η κλιματική αλλαγή και οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν πλήξει τις σοδειές, όπως ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της.

Πάνω από 1 δισ. ελβετικά φράγκα σχεδιάζει να επενδύσει η Nestlé, μέσω του brand της Nescafé, έως το 2030 με στόχο να ενθαρρύνει τους αγρότες που προμηθεύουν την Nescafe να εφαρμόζουν ολοένα και περισσότερες βιώσιμες μεθόδους γεωργίας, καθώς η κλιματική αλλαγή και οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν πλήξει τις σοδειές, όπως ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της. Το επενδυτικό αυτό σχέδιο το ονομάζει Nescafé Plan 2030.

Συγκεκριμένα, ο ελβετικός όμιλος θα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τις καλύτερες τεχνικές καλλιέργειας, αλλά και χρηματικά κίνητρα για να ενθαρρύνει τους αγρότες του δικτύου της να προβούν σε βιώσιμες τεχνικές όπως η χρήση ειδικών καλυμμάτων για την προστασία του εδάφους. Στόχος της Nestlé είναι να ανέλθει ο αριθμός των αγροτών του δικτύου της που εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές στους 200.000. Σημειώνεται πως περί τους 500.000 αγρότες συνεργάζονται συνολικά με τον όμιλο.

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν άμεσα την τροφοδοσία του ομίλου σε πρώτη ύλη, ήτοι σε καφέ, και δεδομένου πως οι μεγαλύτεροι καλλιεργητές καφές βρίσκονται κοντά στη ζώνη του Ισημερινού, ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες και παρατεταμένη ξηρασία έχουν πλήξει την παραγωγή. «Δεν θα έχουμε βιώσιμες φάρμες καφέ σε 20 ή 30 χρόνια, εάν δεν δράσουμε τώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του βραχίονα καφέ του ομίλου, Νταβίντ Ρενί. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Nestlé επενδύσει κεφάλαια, τεχνική κατάρτιση και σε υψηλού επιπέδου καρπούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nestlé Ελλάς: Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων – Η άνοδος του τζίρου, το «ιδιαίτερο» 2021 και οι προκλήσεις

Νέα γραμμή παραγωγής στη Λάρισα για τη Μέλισσα Κίκιζας – Το «πλήγμα» στην κερδοφορία και η επόμενη μέρα

Αγγελάκης: Τρέχει επενδυτικό πλάνο 30 εκατ. ευρώ - Οι εξαγωγές στο Ντουμπάι και οι προκλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider