Γεννηματά: Το ασφαλιστικό είναι κυβερνητική υπόθεση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Το ασφαλιστικό είναι κυβερνητική υπόθεση

Την απόρριψη των προτάσεων του κ. Τσίπρα επιβεβαίωσε εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, διευκρινίζοντας πως «τα θέματα δεν συζητήθηκαν σε βάθος γι αυτό και δεν υπάρχει κοινή ανακοίνωση στα τρία ζητήματα που κυριάρχησαν της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών».

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά διευκρίνισε πως το προσφυγικό συζητήθηκε σε βάθος γι αυτό και το κόμμα της συμφώνησε σε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση της Συνόδου Κορυφής.

Σχετικά με την Συνταγματική αναθεώρηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «η μεταρρύθμιση πρέπει να είναι τολμηρή οπότε δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να συζητήσουμε στη Βουλή άμεση αλλαγή του κοινοβουλευτικού νόμου».

Όσο για το ασφαλιστικό διευκρίνισε πως δεν συζητήθηκε σε βάθος κι επί της ουσίας για αυτό και δεν υπάρχει κοινή ανακοίνωση. Εμείς έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας και τις δημόσιες προτάσεις που έχουμε κάνει. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να το χειριστεί ας μας το πει. Αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα, γι' αυτό και δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μείωση συντάξεων. Σε αυτό το ζήτημα δεν αρκούν τα ευχολόγια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider