Καμμένος:ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν την πολιτική του PSI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος:ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν την πολιτική του PSI

Αλλαγές στο συνταγματικό νόμο και διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού υπογράμμισε ότι επετεύχθη ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ενώ διευκρίνισε πως Νέα Δημοκρατία και Πασόκ προτίμησαν για άλλη μια φορά «να υπερασπιστούν την πολιτική του PSI».

Ειδικότερο ο κ. Καμμένος διευκρίνισε πως κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τρία ήταν τα βασικά θέματα, το μεταναστευτικό, η συνταγματική μεταρρύθμιση και το ασφαλιστικό. «Όλοι συμφωνήσαμε πως τα αιτήματα προς την Ε.Ε. σε ότι αφορά το μεταναστευτικό είναι θέμα διεθνές κι όχι εθνικό. Ζητήσαμε την εμπλοκή της Frontex για τη διαφύλαξη των συνόρων» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

Επιπλέον διευκρίνισε πως αποφασίστηκε η συνταγματικής μεταρρύθμισης με άμεσες αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου προς ένα αναλογικότερο σύστημα με το οποίο όπως υπογράμμισε ο κ. Καμμένος διαφώνησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος σε έντονο ύφος ήταν οι διευκρινίσεις του για το ασφαλιστικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η συμμαχία Σαμαρά, Βενιζέλου η οποία προτίμησε να προστατέψει την πολιτική του PSI, οδήγησε και πάλι στην διαφοροποίηση των δύο κομμάτων σε σχέση με τη θέση όλων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών» ενώ ανέφερε πως «σχετικά με το ασφαλιστικό αποφασίστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς περικοπές στις συντάξεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider