Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων εγείρει εκ νέου ο Παυλόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων εγείρει εκ νέου ο Παυλόπουλος

Νομικά στέρεη και ρεαλιστική χαρακτήρισε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας, λίγο μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη άποψη δεν ανήκει απλώς στον ίδιο ως Πρόεδρο ή ως καθηγητή της Νομικής, αλλά αποτελεί άποψη κορυφαίων νομικών της Ευρώπης. «Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Ούτε ζητούμε εκδίκηση. Άλλωστε το αίσθημα της εκδίκησης για μας τους Έλληνες είναι παντελώς άγνωστο», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι «όπως μας ζητούν να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, όπως μας ζητούν να τηρούμε το διεθνές δίκαιο, έτσι και εμείς αντιτάσσουμε το ίδιο».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στο Παρίσι, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας μας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της Δύσης και της Ευρώπης». Χαρακτήρισε αδίστακτους εγκληματίες όσους προχωρούν σε πράξεις βίας και όλα αυτά τα απέδωσε στις «απεχθείς εκφάνσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού» που τις χαρακτήρισε «εντελώς ξένες προς τις πραγματικές αρχές της ισλαμικής θρησκείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider