Πάιατ: Η αμερικανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την απόκτηση F-35

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πάιατ: Η αμερικανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την απόκτηση F-35
Η μπάλα στο γήπεδο της Άγκυρας για τις διερευνητικές, είπε.

Όταν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτή την επένδυση, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα, απάντησε ο πρεβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τη χώρα μας.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι τα F-35 είνα ένα πολύπλοκο σύστημα και επικαλούμενος την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin έκανε λόγο για μια πολυετή διαδικασία- περίπου 5 χρόνια από τη σύμβαση στην ανάπτυξή τους, όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πάιατ τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να μπουν σε τροχιά πάλι οι διερευνητικές επαφές και σημείωσε πως τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας να απαντήσει στην ελληνική πρόταση για τον νέο γύρο στην Αθήνα. Προτιμούμε την τρέχουσα κατάσταση από αυτό που ζήσαμε τον Αύγουστο, προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Με ψήφους της ΝΔ το ελληνικό Iron Dome, στο παρών το ΠΑΣΟΚ - Ψηφοφορία σουρωτήρι στο πασοκικό συνέδριο

Εστίαση: Αυξήσεις μισθών, επιδόματα και 6ήμερη εργασία στη νέα διετή κλαδική σύμβαση

Οι 390 «πρωτάρηδες» δισεκατομμυριούχοι

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider