Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής
Με τον πρόεδρο του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής χαρακτήρισε τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Κατέστησα σαφές στους Ισραηλινούς συνομιλητές μου ότι η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και σταθερότητα. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να αναφερθούμε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στον East Med» είπε.

«Ακόμα, στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές πλαίσιο είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλες χώρες της περιοχής. Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται, αναπτύσσονται. Τριάντα χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη δημιουργία σχέσεων πλήρους διπλωματικής αναγνώρισης, οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ διανύουν την καλύτερη περίοδό τους» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider