«Η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής το πρωί της Τρίτης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Το μέλλον της πατρίδας μας συνδέεται με την ικανότητά μας να προστατεύουμε αλλά και να αξιοποιούμε το περιβάλλον μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι ανάπτυξη αν δεν αφορά στους πολίτες και δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν δεν αφορά στο περιβάλλον», σημείωσε ακόμη.

Αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την κριτική που γίνεται. «Θέλω να θυμίσω στο Σώμα από την πρώτη μου ομιλία ως πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις, είχα τονίσει ότι η οικονομική ανάπτυξη του 21ου αιώνα δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο αντίπαλος τόσο της ανάπτυξης όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι συχνά ένας και κοινός, η φοβική γραφειοκρατία.

Η Ελλάδα, ιδίως υπό τις σημερινές συνθήκες, καλείται να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση της κλιματικές αλλαγής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τιμούμε τη μνήμα των θυμάτων της Marfin

«Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρευσε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτήριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια», τόνισε ο πρωθυπουργός