Αχτσιόγλου: Έαν δεν ληφθούν τώρα ισχυρά μέτρα θα οδηγηθούμε σε ένα σπιράλ ύφεσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αχτσιόγλου: Έαν δεν ληφθούν τώρα ισχυρά μέτρα θα οδηγηθούμε σε ένα σπιράλ ύφεσης
«Μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη ύφεση και πρέπει να ληφθούν εκ των προτέρων ισχυρά δημοσιονομικά μέτρα για να προλάβουμε τις συνέπειές της» ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου.

Η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη αν η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτήσει άμεσα την πραγματική οικονομία, υποστήριξε σε συνέντευξή της στο Open η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Εάν δεν ληφθούν τώρα ισχυρά μέτρα θα οδηγηθούμε σε ένα σπιράλ ύφεσης γιατί όταν τελειώσει η περίοδος των απαγορεύσεων, οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση να λειτουργούν και οι πολίτες δεν θα έχουν εισόδημα να καταναλώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη ύφεση και πρέπει να ληφθούν εκ των προτέρων ισχυρά δημοσιονομικά μέτρα για να προλάβουμε τις συνέπειές της».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αντίθεση με τις επιλογές της κυβέρνησης «στην ποιότητα, την ποσότητα αλλά και στον χρόνο των μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν εμπροσθοβαρώς. Εμείς προτείνουμε ένα πολύ πιο ισχυρό δημοσιονομικό πακέτο, 26 δισ. ευρώ, ενώ τα μέτρα που λαμβάνει η ΝΔ είναι εξαιρετικά χαμηλά... Επίσης «είναι και ζήτημα ποιότητας, διότι κατά τη δική μας θέση πρέπει όλα τα μέτρα να συνοδεύονται από εγγυήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι από αναστολές συμβάσεων και εκ περιτροπής εργασία».

Συνεχίζοντας είπε ότι «οι διαθέσιμοι πόροι που έχει αυτήν τη στιγμή το κράτος για να λάβει μέτρα - ανεξαρτήτως των αποφάσεων του Eurogroup - είναι πάνω από 50 δισ. ευρώ...Είναι χρήματα του ελληνικού λαού, δεν χρειάζεται να δανειστούμε και δεν αυξάνουμε το δημόσιο χρέος μας. Οι προτάσεις που κάνουμε είναι απολύτως κοστολογημένες, με βάση τις δυνατότητες της χώρας και τις διαθεσιμότητες πόρων».

Για τη συνεδρίαση του Eurogroup σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ευρωομόλογο και ένας μηχανισμός από τον ESM που να μην έχει αιρέσεις. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να συζητούν κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, για δανεισμό με αιρεσιμότητες, δηλαδή με μνημόνιο. Αυτές είναι τραγικές προτάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.