Την Τετάρτη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τετάρτη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει συναίνεση.

Την προσεχή Τετάρτη, στις 22 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ανακοίνωση της πρότασης της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει συναίνεση.

«Τι καλύτερο από μια γυναίκα να συμβολίσει την εθνική αναγέννηση» είπε σχολιάζοντας την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου για τη θέση αυτή.

Πρέπει να λάβει 200 θετικούς ψήφους

Από τη στιγμή που θα ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου την εκκίνηση της διαδικασίας, πάντως, θα πρέπει να παρέλθουν πέντε μέρες πριν λάβει χώρα η πρώτη ψηφοφορία με πήχη τις 200 ψήφους.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει η διαδικασία να μην παραταθεί ως το απώτατο όριο της Συνταγματικής προθεσμίας, ήτοι ως τις 12 Φεβρουαρίου, από τη στιγμή που η πρόταση του πρωθυπουργού είναι γνωστή. Σήμερα θα γίνει συζήτηση με τη Βουλή, μιας και μέχρι χθες το βράδυ ο πρόεδρος Κώστας Τασούλας δεν είχε επικοινωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη για την επίσπευση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider