Πέτσας: Αποφασισμένη η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Αποφασισμένη η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία
Το πλαίσιο των κυρώσεων αφορά τόσο τις επιχειρήσεις στη Συρία και για τις προκλητικές ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο.

Αποφασισμένη να φτιάξει ένα πλαίσιο κυρώσεων προς την Τουρκία εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιος Πέτσας.

Το πλαίσιο των κυρώσεων αφορά τόσο «τις επιχειρήσεις στη Συρία και για τις προκλητικές ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας μίλησε για συντονισμένη ενέργεια που στόχο θα έχει η Τουρκία να συμμορφωθεί προς το Διεθνές Δίκαιο και το Κοινοτικό Κεκτημένο.

Ερωτηθείς αν μέσο πίεσης προς την Τουρκία είναι και η χρηματοδότησή της για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία, η ΕΕ να πιέσει τη γειτονική χώρα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και το Κοινοτικό Κεκτημένο, και να μην εγκαταλείψει τους πρόσφυγες. «Οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την πλευρά της Τουρκίας θα πρέπει να συνδυάζεται με σαφείς ενέργειές της που θα τερματίζουν την προκλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.