Τσίπρας: Εξετάζουμε αύξηση 50 ευρώ στις συντάξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Εξετάζουμε αύξηση 50 ευρώ στις συντάξεις
Στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η εθνική σύνταξη κατά 50 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως, «υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα της οικονομίας στους πιο αδύναμους.

Άρα αν από 384 ευρώ που είναι σήμερα η κατώτατη σύνταξη αυξηθεί πιθανότατα κατά 50 ευρώ, αυτό το πενηντάρικο για αυτόν που έχει μια σύνταξη των 500 ευρώ θα σημαίνει 10% αύξηση».

«Οι εκλογές θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα. Είπα ότι αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμά μου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο του Star.

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά των μέτρων ελάφρυνσης που πήρε, προσπαθεί να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στις επικείμενες κάλπες. Στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τόνισε χαρακτηριστικά, ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο ήττας του:

«Οι δημοσκόποι έχουν καεί στο χυλό. Έχουν πέσει έξω στις τέσσερις τελευταίες εκλογές. Κυριακή κοντή γιορτή, δεν έχει κανένα νόημα να προδικάσουμε. Εγώ το έχω δηλώσει ευθαρσώς και δεν έχω κρυφτεί. Είναι κρίσιμη κάλπη. Από την στιγμή που ο αντίπαλος έχει επιλέξει να την αναγάγει σε κάτι διαφορετικό, δεν μπορώ να μην σηκώσω το γάντι.

«Χάσαμε το 25% του ΑΕΠ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Παπανδρέου – Παπαδήμος – Σαμαράς, όχι μόνο παρά τα μέτρα λιτότητας δεν κατάφεραν πλεονάσματα και ανάκαμψη, αλλά μας παρέδωσαν χρεοκοπημένη χώρα με άδεια ταμεία. Και μεις σε 3 χρόνια καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Βεβαίως κάναμε έναν δύσκολο συμβιβασμό» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, για να συνεχίσει: «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και ψήφος έγκρισης στο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας. Από την άλλη πλευρά η ψήφος στον Μητσοτάκη είναι ψήφος εντολής στην κατάργηση αυτών των μέτρων. Να αποφασίσουν αν με επικρίνουν γιατί κατέστρεψα την οικονομία ή γιατί αναδιανέμω τον παραγόμενο πλούτο.

Οι εκλογές θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα. Είπα ότι αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμά μου. Αν την επόμενη μέρα έχουμε έναν συσχετισμό που δίνει επιβράβευση στη ΝΔ που θεωρεί τα μέτρα μου λαϊκισμό. Βεβαίως το σχέδιο και τα μέτρα δεν θα έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. Έχει βαρύτητα και κρισιμότητα η ψήφος του.

Είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα που δεν έχει νόημα να προκαλέσω εξελίξεις. Εγώ το 2014 ζήτησα από τον Σαμαρά να επισπεύσει τις διαδικασίες γιατί εκείνη η κυβέρνηση είχε ακόμα 2 χρόνια. Το ζήτημα ήταν να μη λάβει αποφάσεις χωρίς να πάρει υπόψιν την άποψη του πρώτου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα οι εξελίξεις είναι ούτως ή άλλως πολύ κοντά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider