Τσίπρας στους Financial Times: Σκέφτομαι πώς να κερδίσω τις εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας στους Financial Times: Σκέφτομαι πώς να κερδίσω τις εκλογές
«Κάθε μέρα που περνάει νομίζω πως οι πολίτες καταλαβαίνουν πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση και η ζωή τους».

Την ανάγκη για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αλλά και να γίνονται όλα όπως πρέπει, ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία, ακόμα και αν αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «δικαιούται» άλλη μια τετραετία, προκειμένου να συνεχίσει την «πρόοδο που έχει σημειώσει στο να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως η εξάντληση της τετραετίας πριν τις εκλογές θα αυξήσει τις πιθανότητες του για νίκη στις κάλπες.

«Κάθε μέρα που περνάει νομίζω πως οι πολίτες καταλαβαίνουν πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση και η ζωή τους».

«Ο χρόνος είναι με το μέρος μου, γιατί μερικές φορές απαιτείται χρόνος από τη στιγμή λήψης μιας σημαντικής απόφασης και της στιγμής που οι πολίτες θα δουν το όφελος στη ζωή τους. Ειδικά στην οικονομία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν σκέφτομαι ότι θα χάσω τις εκλογές, σκέφτομαι πώς να κερδίσω τις εκλογές», δηλώνει στη συνέντευξη από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Υπάρχει ένα ρητό: εάν ο στρατιώτης πάει στη μάχη για να χάσει, είναι καλύτερα να μην πολεμήσει καν. Δεν γεννήθηκα να είμαι πρωθυπουργός. Δεν είμαι από πολιτική οικογένεια. Έγινα ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας, στα 40 μου. Στη ζωή πρέπει να αγωνιστείς. Αυτό είναι το μόνο πράγμα. Αλλά η τελική απόφαση είναι η απόφαση του λαού, δεν είναι δική μας», τόνισε.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, από το 2016 οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο, πίσω από τη ΝΔ, ακόμη και με διαφορά 10 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider