Πώς οι βουλευτές της νέας Β’ Αθηνών μετατρέπονται σε μικροί περιφερειάρχες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς οι βουλευτές της νέας Β’ Αθηνών μετατρέπονται σε μικροί περιφερειάρχες
Η περίπτωση του Βασίλη Ξυπολυτά.

«Σήμερα θα σας μιλήσω κυρίως για τα τοπικά προβλήματα της Νέας Ιωνίας και για το πως οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να δώσουν πειστικές λύσεις στην καθίζηση της τοπικής αγοράς ή το κυκλοφοριακό», τόνισε πριν από λίγο καιρό ο πρωτοεμφανιζόμενος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον βόρειο τομέα, Βασίλης Ξυπολυτάς, μπροστά σε 200 πολίτες της περιοχής της Νέας Ιωνίας.

Άθελά του ίσως, ο 38αρης Ξυπολυτάς εγκαινίασε μια νέα φιλοσοφία προεκλογικής εκστρατείας με επίκεντρο τα τοπικά θέματα, στην πάλαι ποτέ αχανή Β’ Αθηνών, που έως τώρα βασιζόταν κυρίως στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Άλλωστε, όπως λένε κομματικοί παράγοντες, η κατάτμηση αυτής της εκλογικής περιφέρειας επιβάλλει στον βουλευτή να έχει έναν ρόλο μικρού δημάρχου ή καλύτερα αντιπεριφερειάρχη, αφού πλέον θα μπορεί να έρχεται πιο συχνά και πιο άμεσα σε επαφή με τους πολίτες που εκπροσωπεί.

Ο Ξυπολυτάς, που αποτελεί στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ένας από τη στενή ομάδα που τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές του 2016, είναι συνηθισμένος στα τοπικά ζητήματα αφού ο ίδιος υπήρξε για 12 χρόνια Aντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Μετά τη Νέα Ιωνία συνέχισε με την ίδια φιλοσοφία με πολυπληθείς ομιλίες σε Μελίσσια, Καστρί, Ηράκλειο και Φιλοθέη και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό με στόχο να πάει μέχρι τις ευρωεκλογές σε κάθε δήμο του βόρειου τομέα. Μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα συμμετείχε σε ανοιχτό ντιμπέιτ μπροστά σε 300 άτομα στο Μαρούσι με αντιπάλους τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Βλάχο του ΚΙΝΑΛ.

Έμπειρα στελέχη της ΝΔ στα βόρεια προάστια παρατηρούν ότι και οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος προχωρούν σταδιακά σε αντίστοιχη λογική. «Είναι μονόδρομος για να εκλεγούν αφού δεν αρκεί η δύναμη της τηλεόρασης που καλώς ή κακώς κάποιοι απ’ αυτούς έχουν προνομιακή μεταχείριση. Όμως στην τελική προσφέρουν όλοι υπηρεσίες στο κόμμα και στον Πρόεδρο αφού οι πολίτες ενδιαφέρονται πιο πολύ να ακούν για ζητήματα που τα βιώνουν στην καθημερινότητά τους», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Σε μια περιφέρεια που δικαίως αποκαλείται από τους Νεοδημοκράτες ο λάκκος των λεόντων, αφού ανταγωνίζονται Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Κεραμέως, Ρουσόπουλος, Κουμουτσάκος και άλλοι, ο Ξυπολυτάς φαίνεται να διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την είσοδο στη Βουλή, όπως καταγράφουν οι τοπικές μετρήσεις. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως εκλογής, μπορεί να είναι περήφανος για κάτι σημαντικό: Ότι έβαλε την ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider