Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις διαρροές περί ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις διαρροές περί ΔΝΤ

Νέα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή τις επίμαχες διαρροές των Wikileaks για τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων έχει ήδη αρχίσει και οι εκατέρωθεν βολές δίνουν και παίρνουν.

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγείτε τη χώρα σε ασφυξία

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις επίμαχες διαρροές του ιστότοπου Wikileaks για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

«Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου, κυριολεκτικά παρακαλούσαν το ΔΝΤ και την κυρία Lagarde για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν σηκώνουν λάβαρα αντίστασης κατά του ΔΝΤ», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης για τις διαρροές περί των θέσεων του ΔΝΤ, στη Νέα Δημοκρατία εκφράζουν την απορία για το ποια επιστολή λέει την αλήθεια, εκείνη του κ. Τσακαλώτου ή η τωρινή του κ. Τσίπρα, καθώς και τι ακριβώς επιδιώκουν.

«Τελικά, είναι η δική τους ανικανότητα και αναξιοπιστία που δίνουν άλλοθι σε προβληματικές σκέψεις διαφόρων στελεχών για πιέσεις προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

​Η κυβέρνηση με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία. Όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015», διαμηνύει η Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Υπερασπιστής του ΔΝΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για στάση «αυτόκλητου συμπαραστάτη και υπερασπιστή του ΔΝΤ» κατηγορεί, από την πλευρά του, τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποκάλυψη των διαλόγων περί πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος, με σκοπό την αποδοχή από την κυβέρνηση των θέσεων του ΔΝΤ, δείχνει, με απροκάλυπτο τρόπο, τους ωμούς εκβιασμούς τους οποίους είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όλους αυτούς τους μήνες. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να απειλούν την ευρωπαϊκή πολιτική σταθερότητα, μέσα από τον συσχετισμό της διαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος, με το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Μπροστά σε αυτή την αποκάλυψη, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταδικάσουν όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ή, τουλάχιστον, να ζητήσουν εξηγήσεις από το ΔΝΤ, έχουν αναλάβει, από χτες, τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή και συμπαραστάτη του ΔΝΤ. Από τη ζέση τους, μάλιστα, έφτασαν μέχρι το σημείο να εγείρουν θέμα ασφάλειας και απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κόσμος τους έχει πάρει πια χαμπάρι. Έχει καταλάβει πόσο σκληρά διαπραγματεύονταν, έχει συνειδητοποιήσει με ποιανού το μέρος είναι», σημειώνει το μείζον κόμμα της συμπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι εκβιασμοί να πέσουν στο κενό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider