Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει ο αμερικανικός οίκος Fitch την εν εξελίξει διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, διαμηνύοντας ωστόσο πως δεν αρκεί από μόνη της για να επιστρέψει στην ομαλότητα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου Fitch, στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησαν την Παρασκευή, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι απαραίτητη για την ισχυροποίηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, ωστόσο απαιτούνται κι άλλες δράσεις για να θωρακιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα παραμείνει αδύναμο μέχρις ότου αντιμετωπιστούν επαρκώς και ριζικά τα βαθύτερα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προειδοποιεί ο οίκος Fitch, αναφερόμενος στο δυσθεώρητο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, αλλά και στα προβλήματα χρηματοδότησης.

Όπως επισημαίνει, σε άλλο σημείο της έκθεσής του ο οίκος, θα απαιτηθεί χρόνος για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ώστε να είναι σε θέση η κυβέρνηση να άρει τα capital controls.