Στην αποσαφήνιση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολογεί ακόμη την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό προχώρησε εκπρόσωπος του ΔΝΤ τη Δευτέρα, ερωτηθείς για το περιεχόμενο των δηλώσεων, λίγες ώρες νωρίτερα, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το Ταμείο να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο για το ασφαλιστικό είναι όντως δικές του διαρροές, ειδάλλως να τις διαψεύσει επισήμως.

«Θέλω το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν όντως είναι δικές του διαρροές ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων. Δημοσιεύσεις ότι το ΔΝΤ απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είτε είναι διαρροή του ΔΝΤ είτε είναι μια δημιουργική δημοσιογραφία, που δεν είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος. 

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, αν και δεν διέψευσε ευθέως τα δημοσιεύματα, άφησε ξεκάθαρα να διαφανεί πως δεν είναι ακριβή, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων.