Dijsselbloem: Αρχές 2016 κλείνει η αξιολόγηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dijsselbloem: Αρχές 2016 κλείνει η αξιολόγηση

Το 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, καθώς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει εντός του 2015».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, o Dijsselbloem επιβεβαίωσε ότι o ESM άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, ενώ γνωστοποίησε πως η απόφαση για τα κεφάλαια που θα χορηγηθούν από το σύνολο των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση θα λαμβάνεται κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να οριστικοποιηθεί το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Το κακό είναι ότι έχουμε μια καθυστέρηση, το καλό είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση πήγε καλύτερα από όσο περιμέναμε. Η αξιολόγηση παίρνει χρόνο και θα χρειαστεί να φτάσουμε στις αρχές του 2016», πρόσθεσε, για να εξηγήσει επίσης πως «στις αρχές του 2016 θα γίνει και η συζήτηση για το χρέος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider