Λαγκάρντ: Χάνεται το momentum στην Ευρωζώνη - Κρίσιμη η δημοσιονομική απάντηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Χάνεται το momentum στην Ευρωζώνη - Κρίσιμη η δημοσιονομική απάντηση
Ισχυρό σήμα προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη δημοσιονομική απάντηση.

Νέοι κίνδυνοι δημιουργούνται από το δεύτερο κύμα πανδημίας που σαρώνει τις χώρες της Ευρωζώνης, με το αρχικό momentum να εξασθενεί, όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως τόνισε η ίδια, η δραστηριότητα αναμένεται πιο ήπια στο τρίμηνο ενώ ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε αρνητικό έδαφος έως τις αρχές του 2021. Η επιβολή νέων μέτρων περιορισμού περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, όπου η κάμψη είναι ορατή. Οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί ενώ η αβεβαιότητα βαρύνει και την επενδυτική δραστηριότητα.

Η ίδια τόνισε για πολλοστή φορά πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται μια φιλόδοξη, συντονισμένη δημοσιονομική απάντηση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει ξανά δράση αναπροσαρμόζοντας τα εργαλεία στην επόμενη συνάντηση. Ηδη τα στελέχη δουλεύουν σε αυτή την «άσκηση», που θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία μας. Δεν θα δούμε μόνο ένα αλλά το σύνολο, το πώς δρουν συνδυαστικά και ποιο μείγμα θα αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση.

Παράλληλα δεν θα καθόμαστε στάσιμοι. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε και κάθε ευελιξία που είναι στη διάθεσή μας. Το έχουμε κάνει στο πρώτο κύμα, θα το κάνουμε και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider