Ξενόφος: Στα 350-400 εκατ. ευρώ πέφτει ο πήχης για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξενόφος: Στα 350-400 εκατ. ευρώ πέφτει ο πήχης για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων το 2020
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός στόχος για τα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το 2020 ήταν στα 2,4 δισ. ευρώ. Ποιοι διαγωνισμοί πάνε πίσω.

Έσοδα ύψους 350-400 εκατ. ευρώ αναμένει από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το 2020 η Ελλάδα, όπως δηλώνει στο Reuters, o επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο στο δημοσίευμά του, ο πήχης για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έχει υποχωρήσει σημαντικά, καθώς ο αρχικός στόχος για εφέτος προέβλεπε έσοδα της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ολοκληρώσει τα σχέδια για το Ελληνικό έως το τέλος του έτους, ωστόσο έχει αποφασίσει, σύμφωνα με το Reuters, να «πάει πίσω» τους διαγωνισμούς για τρεις αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο μικρότερων αποτιμήσεων, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού.

Η Ελλάδα ήλπιζε να εξασφαλίσει δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον πλήρη έλεγχο της ΔΕΠΑ Υποδομών και πλειοψηφικού μεριδίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

«Στην τρέχουσα συγκυρία επικρατεί ρίσκο, το οποίο αναπόφευκτα θα αποτυπωθεί στις προσφορές που θα λάβουμε», εξηγεί ο κ. Ξενόφος και προσθέτει πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που λαμβάνονται διεθνώς καθυστερούν τις διαδικασίες, οι οποίες κανονικά περιλαμβάνουν επισκέψεις και συναντήσεις.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαστούμε και να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα μας αποφέρουν χαμηλότερες προσφορές από εκείνες που στοχεύουμε», σημειώνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, στο Reuters.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις προσφορές για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς αξιολογούμε την κατάσταση μήνα με το μήνα», εξηγεί.

Εννέα επενδυτές έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και οι τελικές προσφορές αναμένονταν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

ΔΕΠΑ Υποδομών – ΔΕΠΑ Εμπορίας

Εννέα επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών και ακόμη εννέα για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

«Το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ανακοινώσει έως τον Ιούνιο ποιοι επενδυτές πληρούν τα κριτήρια για το επόμενο στάδιο και των δύο διαγωνισμών», γνωστοποιεί ο κ. Ξενόφος.

«Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει θερμό για όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Θα δώσουμε περισσότερο χρόνο, ώστε να επιτρέψουν τα πράγματα στην κανονικότητα», δεσμεύθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider