Citi: Στην τελική ευθεία για αναβαθμίσεις και μείωση στόχων για τα πλεονάσματα η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Στην τελική ευθεία για αναβαθμίσεις και μείωση στόχων για τα πλεονάσματα η Ελλάδα
«Η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, θα οδηγήσουν σε συμφωνία για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα», εκτιμούν οι αναλυτές της Citi.

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με τη Citi, οι θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.

Όπως προβλέπουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου σε νέα έκθεσή τους, η Ελλάδα θα κατορθώσει, μετά από διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να επιτύχει τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ η τόνωση της αξιοπιστίας της χώρας είναι αυτή που θα ανοίξει «την πόρτα» στις αναβαθμίσεις της αξιολόγησής της από τους μεγάλους οίκους.

s

Πρωτογενή πλεονάσματα

«Η τρέχουσα πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσουν σε συμφωνία με τους θεσμούς στην κατεύθυνση μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που θα αυξήσει το δημοσιονομικό χώρο της Ελλάδας, στηρίζοντας, αυτόματα, κάθε προσπάθεια ανάκαμψής της», σχολιάζουν οι αναλυτές της Citi.

Αναβαθμίσεις

Όπως προσθέτουν στη συνέχεια «τα σχέδια της κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών στην κατεύθυνση περιορισμού των «κόκκινων δανείων» θα δώσουν ώθηση στη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης, θα οδηγήσουν τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης στην απόφαση να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία.

Ανάπτυξη

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να κινηθεί πέριξ του 2-2,25% την επόμενη διετία.

s

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider