Με επενδυτές στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε ο Θεόδωρος Μητράκος

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με επενδυτές στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε ο Θεόδωρος Μητράκος
Στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα των «κόκκινων» δανείων και το σχέδιο «Ηρακλής», με τους διεθνείς επενδυτές να ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Πολύ θετικό ήταν το κλίμα των συναντήσεων του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρου Μητράκου με θεσμικούς επενδυτές, στελέχη επενδυτικών τραπεζών και αξιωματούχους στα πλαίσια της Ετήσιας Συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα των «κόκκινων» δανείων και το σχέδιο «Ηρακλής», με τους διεθνείς επενδυτές να ζητούν περισσότερες πληροφορίες και να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους.

«Αναμφισβήτητα οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν αισιοδοξία και επενδυτικές ευκαιρίες που είναι πλέον ορατές από τους διεθνείς επενδυτές», ανέφερε ο κ. Μητράκος.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει την παρούσα περίοδο το νομοσχέδιο για το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή θα αποσταλεί στην Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider