Νέα ιστορικά χαμηλά για τα ελληνικά ομόλογα που «ποντάρουν» σε νέες αναβαθμίσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ιστορικά χαμηλά για τα ελληνικά ομόλογα που «ποντάρουν» σε νέες αναβαθμίσεις
Η ελληνική αγορά ομολόγων χαιρετίζει την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Scope Ratings, ποντάροντας τώρα και σε νέες αναβαθμίσεις από τον Standard & Poor's και τον DBRS.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρούν, σήμερα Τρίτη, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν μέσω κλίματος ευφορίας στις αγορές για τα ελληνικά assets.

Τα πρώτα καλά νέα ήρθαν από τον γερμανικό οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, ο οποίος αναβάθμισε την Ελλάδα, κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ, με θετικό outlook, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η αναβάθμιση από τον Scope Ratings θεωρείται από τους αναλυτές ως το πρώτο «σκαλοπάτι» στη σκάλα ανόδου της Ελλάδας στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

Η Ελλάδα, άλλωστε, ποντάρει πολλά στην «ετυμηγορία» του αμερικανικού οίκου Standard & Poor’s. Η απόφαση του οίκου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ενώ επόμενη ημερομηνία ορόσημο για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θεωρείται η 1η Νοεμβρίου, καθώς τότε αναμένεται η «ετυμηγορία» του καναδικού οίκου DBRS.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ευφορίας, την Τρίτη η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,268%, ενώ, την ίδια ώρα, το πενταετές ομόλογο καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 0,51%.

Το spread του δεκαετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται επίσης βρίσκεται σε νέο ιστορικό χαμηλό και συγκεκριμένα στις 165 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider