«Κληρώνει» για αναβαθμίσεις το επόμενο 10ήμερο - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κληρώνει» για αναβαθμίσεις το επόμενο 10ήμερο - Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Ο Scope Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα. Στις 25 Οκτωβρίου ανακοινώνει τις αποφάσεις του ο Standard & Poor’s και την 1η Νοεμβρίου ο DBRS. Θα κερδίσει το στοίχημα των αναβαθμίσεων η ελληνική οικονομία;

Ιδιαίτερα «καυτό» αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο για την ελληνική οικονομία, καθώς «κληρώνει» για τις πολυπόθητες αναβαθμίσεις.

Την αρχή έκανε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings αναβαθμίζοντας την Ελλάδα, κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ, με θετικό outlook, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Και μπορεί ο Scope να είναι ένας οίκος μικρότερου βεληνεκούς έναντι των γνωστών ισχυρών οίκων αξιολόγησης, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις του δεν μπορούν να αποτελέσουν «προάγγελο» και νέων αναβαθμίσεων.

Όπως από καιρό έχει γράψει το insider.gr, η Ελλάδα ποντάρει πολλά στην «ετυμηγορία» του αμερικανικού οίκου Standard & Poor’s. Η απόφαση του οίκου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με πηγές της αγοράς, είναι πολύ πιθανό να φέρει το ευκταίο αποτέλεσμα.

Επόμενη ημερομηνία ορόσημο για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θεωρείται η 1η Νοεμβρίου, καθώς τότε αναμένεται η «ετυμηγορία» του καναδικού οίκου DBRS για το ελληνικό rating. Ο DBRS στις 3 Μαΐου 2019 αναβάθμισε την αξιολόγησης της Ελλάδας, σε BB. Μάλιστα, σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα (17 Οκτωβρίου), υποδέχθηκε θετικά το πράσινο φως της Κομισιόν στο σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών. Ο «Ηρακλής» είναι έτοιμος να σηκώσει την Ελλάδα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο DBRS, εξηγώντας ότι «μπορεί ο Ηρακλής να μην αναμορφώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ωστόσο έχει τη δύναμη να ισχυροποιήσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider