Ράις: Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η αξιολόγηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράις: Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η αξιολόγηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είπε πως η αποστολή του ΔΝΤ θα τις εξετάσει εντός του πλαισίου των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση. Τι είπε για τα πλεονάσματα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από το κλιμάκιο του ΔΝΤ, σύμφωνα με το άρθρο 4 του καταστατικού του Ταμείου. Αυτό ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ράις ανέφερε πως κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 23 Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσει την αξιολόγηση για την κατάρτιση της έκθεσης του άρθρου 4. Στη βάση αυτή ο Ράις υπενθύμισε πως το Ταμείο δεν έχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είπε πως η αποστολή του ΔΝΤ θα τις εξετάσει εντός του πλαισίου των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αναφορά της Κριστίν Λαγκάρντ κατά την ακρόαση της στην Ευρωβουλή, όπου τόνισε πως ο στόχος του 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδος είναι εξαιρετικά υψηλός, ο Ράις συντάχθηκε στην ίδια γραμμή.

«Ελπίζω να ξέρετε ότι πάντα υποστηρίζαμε πως ο στόχος του 3,5% ήταν φιλόδοξος. Είχαμε με συνέπεια πει πως οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι θα βάρυναν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και πάντα ζητούσαμε ένα χαμηλότερο δημοσιονομικό ισοζύγιο», τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως αυτό που είναι σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμόζει με συνέπεια πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider