Τι αναζητά ο Γουίλμπουρ Ρος στην Ελλάδα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αναζητά ο Γουίλμπουρ Ρος στην Ελλάδα
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα συζητήθηκαν και συγκεκριμένες επενδύσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρείες.

Το νέο πλαίσιο για τις επενδύσεις αλλά και συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας με ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα συζητήθηκαν και συγκεκριμένες επενδύσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών και το Ελληνικό καθώς στον διαγωνισμό για το καζίνο ενδιαφέρον έχουν δηλώσει οι αμερικανικές Mohegan και Hard Rock. Στο τραπέζι τέθηκαν και τα θέματα των ναυπηγείων, όπως επίσης και τα ενεργειακά.

Ακόμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να θέσει σε διαβούλευση, το οποίο όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης «κατενθουσίασε τους Αμερικανούς». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ρος επιβεβαίωσε το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρας μας, ειδικά εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

«Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν και «τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης, Γιάννης Τσακίρης, Κώστας Φραγκογιάννης και αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider