Σπάνε όλα τα ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα – Σε νέο χαμηλό η απόδοση του 10ετούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάνε όλα τα ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα – Σε νέο χαμηλό η απόδοση του 10ετούς
Στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 1,63% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σήμερα Πέμπτη.

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτουν τα ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων κινούνται ολοένα και χαμηλότερα.

Σήμερα, Πέμπτη, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε νέα χαμηλά, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, στον Τζουζέπε Κόντε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,63%, καταγράφοντας πτώση 9 μονάδων βάσης. Η είδηση για την πλήρη άρση των capital controls ενίσχυσε επίσης το κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα.

Νέα χαμηλά και για τα ιταλικά ομόλογα

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σχεδόν κατά 10 μονάδες βάσης στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,93%, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια. Μεγάλη πτώση σημείωσαν και οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων με μεγαλύτερη διάρκεια, με την απόδοση του 50ετούς τίτλου να καταγράφει το ιστορικά χαμηλό 2,148%, μειωμένη κατά 13 μονάδες βάσης σε σχέση με χθες και κατά 45 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

Η συμφωνία για νέο κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία βοήθησε, επίσης, στο να εκδώσει η Ρώμη πενταετές ομόλογο με απόδοση 0,32%, που είναι η χαμηλότερη μετά από μία δημοπρασία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε στον Κόντε νέα εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι μειώθηκαν οι κίνδυνοι για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, περιορίζοντας παράλληλα την οικονομική αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider