Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο – Στο 1,9% το επιτόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο – Στο 1,9% το επιτόκιο
Οι προσφορές των επενδυτών ξεπερνούν τα 12,5 δισ. ευρώ, έναντι του ποσού 2,5 δισ. ευρώ που επιδιώκει να συγκεντρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Υψηλή ζήτηση καταγράφηκε για την έκδοση του επταετούς ομολόγου (λήξης 23 Ιουλίου 2026) του ελληνικού δημοσίου, που σηματοδότησε τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε περίπου στις 14:00, με τις πληροφορίες να τοποθετούν το επιτόκιο στο 1,9%, ήτοι πολύ χαμηλότερα του 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (περίπου στις 10 το πρωί).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι μακροχρόνιοι θεσμικοί επενδυτές, με τις προσφορές τους να υπερβαίνουν τα 12,5 δισ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ που επιδιώκει να συγκεντρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Δημόσιο έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσό των 5 δισ. ευρώ από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις πενταετών και δεκαετών ομολόγων.

Η Ελλάδα είχε προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν τη σημερινή έκδοση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές.

Η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider