Συνάντηση Σταϊκούρα - Ρέγκλινγκ: Άμεσα θα ενημερωθούν οι Θεσμοί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Σταϊκούρα - Ρέγκλινγκ: Άμεσα θα ενημερωθούν οι Θεσμοί για το φορολογικό νομοσχέδιο
Κατά τις σημερινές επαφές του Χρήστου Σταϊκούρα, παρουσιάστηκαν στους Θεσμούς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα μεταξύ των οποίων και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Συμφωνία να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν ενημέρωση των Θεσμών για το φορολογικό νομοσχέδιο επετεύχθη κατά τον πρώτο γύρο επαφών που είχε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με στελέχη των Θεσμών και της Ευρωζώνης.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα, όπως η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι κ.κ Σταϊκούρας και Ρέγκλινγκ συμφώνησαν να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σταϊκούρας - Ρέγκλινγκ

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντηθεί με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν. Πριν τη συνάντηση αυτή είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Αύριο ο υπουργός θα ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με τους Θεσμούς, με συνάντηση που θα έχει στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist με τον Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις σημερινές επαφές παρουσιάστηκαν στους Θεσμούς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα μεταξύ των οποίων και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι θεσμοί ζήτησαν από την κυβέρνηση λεπτομερή ενημέρωση για το σχέδιο αυτό. Στη βάση αυτή αποφασίστηκε να σταλεί στους Θεσμούς το πλήρες κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου το συντομότερο δυνατόν. Το φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει πολλά αναπτυξιακά μέτρα εκ των οποίων πολλά δεν θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο.

«Θεωρούμε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την πορεία των εφετινών εσόδων.

Σε σχέση με την έξοδο της Ελλάδος στις αγορές οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως είναι η δουλειά του ΟΔΔΗΧ να κάνει το καλύτερο δυνατό και πως η κυβέρνηση προτάσσει την ποιότητα των επενδυτών έναντι του κόστους δανεισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider