Ένα Ταμείο για κύριες και ένα για επικουρικές συντάξεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα Ταμείο για κύριες και ένα για επικουρικές συντάξεις

Σε κλοιό βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς οι πιέσεις από τους εκπροσώπους των θεσμών για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τα κόκκινα δάνεια ολοένα και αυξάνονται.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος Νοεμβρίου εντείνει τις επαφές των δύο μερών, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν ριζικές αλλαγές και μάλιστα άμεσα.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται πλέον στη δημιουργία ενός ταμείου κύριας σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους και ενός ταμείου επικουρικής ασφάλισης, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο περαιτέρω περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, πέραν της σταδιακής αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το θέμα επανυπολογισμού των συντάξεων, ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% της σύνταξης, μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών. Μετά τα 65 οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξής τους.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν η απαίτηση των δανειστών για τους συνταξιούχους κάτω των 65 ετών αφορά τους ήδη συνταξιούχους, ή μόνο όσους συνταξιοδοτηθούν με τα νέα όρια ηλικίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider