Dombrovskis: H αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dombrovskis: H αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή σύντομα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis. «Από την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βλέπουμε ότι κάνουμε πρόοδο με την Ελλάδα και ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ξεκάθαρα εφικτή», δήλωσε ο Dombrovskis σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. «Τους δύο τελευταίους μήνες έχει γίνει πολλή δουλειά. Τώρα, εάν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στην εκτίμηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως είχε συμφωνήσει πέρυσι με τους δανειστές της. Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν το συνταξιοδοτικό και τη φορολογία εισοδήματος, τη σύσταση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της συλλογής φόρων, δήλωσε ο Dombrovskis, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο σε όλες αυτές.

Το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος καθυστερεί και επειδή το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε ορισμένες οικονομικές παραδοχές και σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με το ΔΝΤ, υπάρχει κάποια διαφορά στην εκτίμηση του ύψους της δημοσιονομικής προσπάθειας που απαιτείται για να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν», τόνισε ο Dombrovskis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider