Αμέσως μετά το Πάσχα θα κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τούτο επιβεβαίωσαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, τόσο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με δηλώσεις της στην ΕΡΤ, όσο και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετική με τη θέση των Θεσμών για το θέμα, η κυρία Παπανάτσιου εξήγησε ότι οι 120 δόσεις δεν είναι θέμα συζήτησης με τους Θεσμούς και ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική την οποία και θα εφαρμόσει.

Αναφορικά με τη ρύθμιση της εφορίας είπε ότι για τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο ευνοϊκοί οι όροι. Στα υψηλότερα εισοδήματα ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Η ρύθμιση θα αφορά σε όλα τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, ανέργους. Όπως δήλωσε η κυρία Παπανάτσιου, το μίνιμουμ των δόσεων θα είναι 18 και το μάξιμουμ 120.

«Οι 120 δόσεις δεν είναι υποθετικό ζήτημα, είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί αμέσως μετά το Πάσχα. Δεν έχει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά υπάρχει κούρεμα του χρέους. Κουρεύει τη βασική οφειλή και τις προσαυξήσεις κατά 85%», σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας και αποκάλυψε πως η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων «θα ανοίξει την αμέσως επόμενη μέρα της ψήφισης».

Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι όσοι θα μπουν στη ρύθμιση με σκοπό τη συνταξιοδότηση, θα «λάβουν διαφορετική σύνταξη από αυτούς που έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους».

«Έχει μεγάλη ωφέλεια για αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη», σημείωσε σχετικά, εξηγώντας ότι «θα πάρουν σύνταξη με μικρή παρακράτηση την επόμενη μέρα».

«Θα έρθει και για την Εφορία, όμως δεν είναι στο δικό μου χαρτοφυλάκιο», είπε, ακόμη.