Κυβερνητικό «φιάσκο» με το «δώρο Πάσχα» - Το παρασκήνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβερνητικό «φιάσκο» με το «δώρο Πάσχα» - Το παρασκήνιο
Λίγες μόλις ώρες μετά το άκαρπο Euroworking Group κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν στο διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη, οι δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου για επικείμενο «δώρο Πάσχα» μόνο προβληματισμό και ενόχληση προκάλεσαν.

Σύγχυση, αλλά και ενδοκυβερνητικοί τριγμοί προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, περί σχεδίων της κυβέρνησης να καταβληθεί «δώρο Πάσχα» στους συνταξιούχους.

Λίγες μόλις ώρες μετά το άκαρπο Euroworking Group κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν στο διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου για επικείμενο «δώρο Πάσχα» μόνο προβληματισμό και ενόχληση προκάλεσαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, νωρίτερα, πως «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε». Η δήλωση αυτή ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει σενάρια περί καταβολής ενός «δώρου Πάσχα» στους συνταξιούχους.

«Αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», δήλωσε επίσης ο κ. Πετρόπουλος.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πετροπούλου αναζωπύρωσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το Μάιο, καθώς μία τέτοια κίνηση έχει έντονο προεκλογικό άρωμα.

Η οργισμένη αντίδραση Τσακαλώτου

«Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, ρωτήστε τον κύριο Πετρόπουλο», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «αδειάζοντας» δημοσίως τον Τάσο Πετρόπουλο και δείχνοντας φανερά ενοχλημένος για μια τέτοια δήλωση.

Την ίδια στιγμή, τόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, έσπευσαν να επισημάνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους κυβερνητικά σχέδια.

Τα «μάζεψε» ο Πετρόπουλος

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί ‘Δώρο Πάσχα’ στους συνταξιούχους», έσπευσε να δηλώσει λίγη ώρα αργότερα ο Τάσος Πετρόπουλος, επιχειρώντας να ανασκευάσει την πρότερη δήλωσή του, μετά το μπαράζ αντιδράσεων που προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider