Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πανικόβλητη κυβέρνηση» κατηγορώντας την πως «προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ (!) να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της» 

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και χαρακτηρίζοντάς την «κουρελού», αναφέρει: «Θέλει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;»  Και καταλήγει: «Μέχρι να μας απαντήσουν, ας πάψουν τουλάχιστον να λειτουργούν επί ζημία της χώρας».

Απαντώντας στη δήλωση, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως η ΝΔ παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του κ. Βέμπερ

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση-απάντηση τονίζει πως  «η ΝΔ, που ως κυβέρνηση υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% εις το διηνεκές και παρά το όργιο λιτότητας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 0,5%, σήμερα που η κυβέρνηση έχει βγάλει τη χώρα εκτός μνημονίων, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει: «Του ίδιου πολιτικού, δηλαδή, στον οποίο προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μεσολαβήσει για να μην ακυρώσει η κυβέρνηση την περικοπή στις συντάξεις».