Σε χαμηλά επίπεδα 113 ημερών η απόδοση του πενταετούς ομολόγου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά επίπεδα 113 ημερών η απόδοση του πενταετούς ομολόγου
Στα χαμηλότερα επίπεδα 113 ημερών υποχωρεί η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, καθώς το Δημόσιο ετοιμάζεται να εκδώσει ένα νέο πενταετές ομόλογο αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στα χαμηλότερα επίπεδα 113 ημερών υποχωρεί σήμερα η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, καθώς το Δημόσιο ετοιμάζεται να εκδώσει ένα νέο πενταετές ομόλογο αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου λήξεως 30 Ιανουαρίου 2023 υποχώρησε στο 3,066%, από 3,147% στο άνοιγμα των συναλλαγών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΟΔΔΗΧ είχε σχεδιάσει την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου ύψους 1-1,5 δισ. ευρώ. Η έκδοση είχε ήδη αποφασιστεί και γίνεται η προετοιμασία έτσι ώστε το βιβλίο προσφορών να ανοίξει το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στις προθέσεις των στελεχών του ΟΔΔΗΧ είναι η ίδια έκδοση να ανοίξει και το Φεβρουάριο, ενδεχομένως και τον Μάρτιο, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές, ώστε να συγκεντρωθούν συνολικά από το πενταετές πάνω από 3 δισ. ευρώ.

Με ανάλογο τρόπο θέλει να κινηθεί ο ΟΔΔΗΧ και με την έκδοση ομολόγου επταετούς διάρκειας η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα επακολουθήσει.

Στον σχεδιασμό για το 2019 μένει τελευταία η έκδοση δεκαετούς ομολόγου καθώς οι αποδόσεις του τίτλου εξακολουθούν να κινούνται πάνω από το 4,1%, επίπεδο που θεωρείται υψηλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider