Σχεδόν 17 δισ. ευρώ θα ξοδέψει για πρόσφυγες η Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 17 δισ. ευρώ θα ξοδέψει για πρόσφυγες η Γερμανία

Περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ σκοπεύουν να ξοδέψουν τα ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία για τους πρόσφυγες το 2016 όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Die Welt, βάσει έρευνας που έκανε μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών των κρατιδίων.

Το ποσό, που ξεπερνά τα 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ που σκόπευε να μοιράσει η κεντρική κυβέρνηση στο υπουργείο Παιδείας και Έρευνας το 2015, καταδεικνύει το μέγεθος του βάρους που έχουν δημιουργήσει οι προσφυγικές ροές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Γερμανία αποτελεί προτιμητέο προορισμό για πολλούς από τους εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η πολιτική ανοιχτής υποδοχής της καγκελαρίου Merkel έχει δημιουργήσει τριβές μέσα στη συντηρητική παράταξη, με την Die Welt να αναφέρει ότι με εξαίρεση τη μικρή πόλη-κρατίδιο της Βρέμης, που δεν έδωσε στοιχεία, τα τωρινά σχέδια φαίνεται να φέρνουν τις συνολικές δαπάνες για όλα τα υπόλοιπα κρατίδια σε 16,5 δις ευρώ.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι πραγματικές δαπάνες θα είναι μάλλον ακόμα μεγαλύτερες, γιατί οι τοπικοί υπουργοί είχαν βασίσει τους προϋπολογισμούς τους σε εκτιμήσεις από το ομοσπονδιακό κράτος ότι στη Γερμανία θα έρχονταν 800.000 πρόσφυγες το 2015.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, οι αιτούντες άσυλο στη χώρα είχαν φτάσει τους 965.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider