Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Λειψία, λόγω συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ομάδων. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για τραυματισμούς αλλά και συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης νεοναζί στη Λειψία σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Η αστυνομία έκανε λόγο για μια «απειλητική ατμόσφαιρα» και για «μια ισχυρή δυναμική βίας». Σύμφωνα με στοιχεία των αρχών ασφαλείας, 1.000 περίπου άτομα χρησιμοποίησαν μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών. Έντονος καπνός σκέπασε ένα τμήμα της πόλης ενώ κάδοι καίγονταν. Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων εναντίον μαυροφορεμένων μασκοφόρων.

Από τις συγκρούσεις υπάρχουν τραυματίες ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές έσπασαν ακόμα μια στάση λεωφορείου.

Αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια ήταν μια διαδήλωση νεοναζί στην περιοχή Ζιντφορστάτ στη Λειψία, όπου συμμετείχαν πολύ λιγότερα από τα 200 άτομα που είχαν αρχικά δηλωθεί στις αρχές ότι θα συμμετείχαν. Οι νεοναζί ήθελαν να διαδηλώσουν μέσα από την συνοικία Κόνεβιτς, μια εναλλακτική αριστερή συνοικία. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε διότι εκεί είχε προγραμματιστεί μια χριστουγεννιάτικη συναυλία και μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη αγορά.