Ασφαλής ο δεύτερος ρώσος χειριστής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλής ο δεύτερος ρώσος χειριστής

Ο δεύτερος από τους χειριστές του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό είναι ζωντανός και περισυνελέγη από δυνάμεις του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τη Μόσχα, έχει μεταφερθεί στη ρωσική αεροπορική κοντά στη Λαττάκεια και είναι «ασφαλής». Παράλληλα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τα συστήματα άμυνας στη βάση της στη Συρία αναπτύσσοντας συστήματα S-400, σύμφωνα με τον ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.

Αναλυτικότερα, ο ρώσος πρέσβης στο Παρίσι επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης πως ο πρώτος χειριστής είναι νεκρός, λέγοντας πως τον σκότωσαν ένοπλοι που τον εντόπισαν στο έδαφος.

«Ο ένας που επέβαινε τραυματίστηκε κατά την πτώση με το αλεξίπτωτο και τον σκότωσαν με βάρβαρο τρόπο στο έδαφος τζιχαντιστές που βρίσκονταν στην περιοχή» ανέφερε ο πρέσβης Alexander Orlov στο Europe 1 ενώ συμπλήρωσε πως ο «δεύτερος κατάφερε να διαφύγει και, σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, έχει περισυλλεχθεί από τον συριακό στρατό και μεταφέρθηκε στη βάση της ρωσικής αεροπορίας»

Τη μεταφορά του πιλότου στη βάση επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως είναι «ασφαλής» μετά από μία «επιχείρηση 12 ωρών».

Από πλευράς του ο Ρώσος πρόεδρος vladimir Putin εντείνει τους τόνους, κατηγορώντας τον τούρκο πρόεδρο Rejep Erdogan για ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας.

«Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, καθώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την ηγεσία της Τουρκίας να προωθεί την ισλαμοποίηση της χώρας» δήλωσε ο Putin, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, μία ημέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία. Εν συνεχεία και ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, ένα σύγχρονο σύστημα αεράμυνας, τύπου S-300.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider