Οι ΗΠΑ εφιστούν την προσοχή σε όσους ταξιδεύουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ εφιστούν την προσοχή σε όσους ταξιδεύουν

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την Δευτέρα, με στόχο να επιστήσει την προσοχή των αμερικανών πολιτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγο της αυξημένης τρομοκρατίας παγκοσμίως.

«Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι, η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές» ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

«Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε, προειδοποιώντας για περαιτέρω επιθέσεις από τρομοκράτες που δρουν μόνοι τους κατά τα πρότυπα των μεγάλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων συνεχίζει να υφίσταται έντονα καθώς ξένοι υπήκοοι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στις χώρες τους. Οι τρομοκράτες επιλέγουν δημόσιους χώρους ως στόχους, όπως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες.

Η ταξιδιωτική οδηγία έχει ημερομηνία λήξης στις 24 Φεβρουαρίου 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider