Τρεις ύποπτοι αναζητούνται για την επίθεση στο Μάλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις ύποπτοι αναζητούνται για την επίθεση στο Μάλι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείου Radisson Blu στο Μπαμακό «αναζητούνται», δήλωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαλί.

«Αναζητούμε τρεις υπόπτους που ενδέχεται να εμπλέκονται στην επίθεση της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Radisson», δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με νεότερο, επίσημο απολογισμό από τις αρχές του Μαλί 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ισλαμιστών και επτά τραυματίστηκαν.

«Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστούν τα ίχνη» αυτών των προσώπων», πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις «προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η έρευνα».

Σύμφωνα με την ίδια, το ξενοδοχείο Radisson Blu, που διαθέτει 190 δωμάτια σε επτά ορόφους, «είναι αυτή τη στιγμή πλήρως υπό έλεγχο».

Αργότερα σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το ξενοδοχείο και ο πρόεδρος του Μαλί Ibrahim Boubacar Keita.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της συνοικίας όπου βρίσκεται το Radisson Blu, η νύχτα πέρασε ήρεμα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν παραταγμένες μπροστά από το ξενοδοχείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαλί απαγορεύουν στο κοινό την πρόσβαση στο ξενοδοχείο, όμως η περίμετρος ασφαλείας γύρω από το κτίριο είναι μικρότερη από αυτή που είχε οριστεί χθες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider