Schaeuble: Πιθανή η επέμβαση του στρατού σε περίπτωση επιθέσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schaeuble: Πιθανή η επέμβαση του στρατού σε περίπτωση επιθέσεων

Θα πρέπει να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο χρήσης των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, με αφορμή της συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και την πολύωρη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που διενεργήθηκε σήμερα στο βόρειο προάστιο Saint Denis.

«Εάν αντιμετωπίζαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, ενδεχομένως θα έπρεπε να αναρρωτηθούμε αν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για να προστατευτούν οι πολίτες», δήλωσε ο κ. Schaeuble σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Ντίσελντορφ, όπως μεταδίδει η «Rheinische Post».

Αναφερόμενος στη σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, ο γερμανός ΥπΟικ, διευκρίνισε πως δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας.

«Δεν είναι αυτή η λύση. Πρέπει να ελέγξουμε τα σύνορα; Ποιά σύνορα όμως», δήλωσε ο κ. Schaeuble σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Ντίσελντορφ και υπενθύμισε ότι τα σύνορα της χώρας εκτείνονται σε 3.500 χιλιόμετρα. «Το θέμα πρέπει να είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Πρόκειται για ευρωπαϊκή ευθύνη», κατέληξε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider