Χάος στις ΗΠΑ: Υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο - Φυγαδεύτηκε ο Πενς - Πυροβολήθηκε γυναίκα (βίντεο)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάος στις ΗΠΑ: Υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο - Φυγαδεύτηκε ο Πενς - Πυροβολήθηκε γυναίκα (βίντεο)
Η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη για την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν στο Κογκρέσο διακόπηκε μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Τραμπ. Φυγαδεύτηκε από το κτίριο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Πυροβολήθηκε γυναίκα στο στήθος.

Bίαιες διαδηλώσεις οπαδών του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξελίσσονται στην Ουάσιγκτον, την ημέρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζον Μπάιντεν.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία μιας γυναίκας αφού πυροβολήθηκε στο στήθος στο Καπιτώλιο, όπως μεταδίδει το CNN.

Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ, οι οποίοι παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ABC εκκενώθηκε η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και το κτίριο γραφείων Cannon House.

insider

 

Η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη για την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν στο Κογκρέσο διακόπηκε μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Τραμπ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το hellasjournal.com, η αστυνομία έκλεισε το Κογκρέσο και φυγαδεύτηκε από το κτίριο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00 τοπική ώρα (01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.

insider

 

Μπροστά στον κίνδυνο τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλεί τους οπαδούς του να ηρεμήσουν και να μείνουν ήρεμοι. «Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!».

 

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, έπειτα από το κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την ομιλία του απερχόμενου προέδρου έξω από το Καπιτώλιο επικράτησε πανικός, καθώς στους δρόμους έχουν ξεχυθεί χιλιάδες σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Τραμπ, πολλοί από τους οποίους ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών.

Προηγουμένως στην ομιλία του ο Τραμπ προέτρεψε τους συγκεντρωμένους να «πορευτούν ειρηνικά» προς το Καπιτώλιο, επιμένοντας όμως πως στις εκλογές υπήρξε νοθεία.

Φωτο: Getty Images/Ideal Images, AMNA

 

Διαβάστε επίσης 

Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα» - Στην Ουάσιγκτον πλήθος οπαδών του

«Άδειασε» ο Πενς τον Τραμπ: «Δεν προδίδω τον όρκο μου»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider