Έφτασε και στην Κίνα το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφτασε και στην Κίνα το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία βρέθηκε και στην Κίνα, σε μια φοιτήτρια η οποία επέστρεψε από τη χώρα αυτή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι το νέο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε σε μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία έφτασε στην Κίνα από τη Σανγκάη στις 14 Δεκεμβρίου, αφού είχε βρεθεί στη Βρετανία.

Το στέλεχος αυτό του κορονοϊού εντοπίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου στη Βρετανία, έπειτα από αναλύσεις. Το Πεκίνο είχε ανακοινώσει την ίδια ημέρα την αναστολή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία. Αυτό το στέλεχος του κορονοϊού είναι το πρώτο που εισάγεται στην Κίνα «και αποτελεί μεγάλη απειλή για την πρόληψη και τον έλεγχο της covid-19» στη χώρα, τόνισε το CDC στην ανακοίνωσή του.

Κατά συνέπεια έχουν ληφθεί πολλά μέτρα, ενώ η φοιτήτρια έχει τεθεί σε απομόνωση. Επιπλέον έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της, περιλαμβανομένων των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης στην οποία επέβαινε. «Οι χώροι από τους οποίους πέρασε απολυμάνθηκαν», σύμφωνα με το CDC.

Αυτό το νέο στέλεχος του κορονοϊού είναι 50% με 74% πιο μολυσματικό από τα άλλα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε αρκετές χώρες, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider