Αυξάνει τον κατώτατο μισθό η Βρετανία – Είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει τον κατώτατο μισθό η Βρετανία – Είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο
Τι ισχύει σε άλλα μέρη του πλανήτη. Ποιος είναι ο κατώτατος μισθός σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σε αύξηση του κατώτατου μισθού προχωρά η Βρετανία, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους πολίτες ενάντια στη «λαίλαπα» των συνεπειών που έχει ξεσηκώσει στο πέρασμά της η πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση κατά 2,2% του κατώτατου μισθού, καθιστώντας τον ως έναν από τους υψηλότερους στον κόσμο.

Πλέον στη Βρετανία ο κατώτατος μισθός αυξάνεται για τους εργαζόμενους στις 8,91 στερλίνες (11,89 δολάρια) την ώρα, από 8,72 στερλίνες προηγουμένως, την ώρα μάλιστα που η βρετανική οικονομία θα καταγράψει ύφεση – ρεκόρ το 2020, υπό το βάρος των πρωτοφανών επιπτώσεων της πανδημίας.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Στη Γαλλία ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 10,15 ευρώ (12,08 δολάρια) την ώρα, ενώ στη Γερμανία διαμορφώνεται σε 9,35 ευρώ (11,13 δολάρια) την ώρα.

Τι ισχύει στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Marketwatch, στις ΗΠΑ, o ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 7,25 δολάρια, ενώ μόνο 29 αμερικανικές πολιτείες τον έχουν αυξήσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο υψηλότερος κατώτατος μισθός συναντάται στην Ουάσιγκτον και ανέρχεται στα 15 δολάρια, ενώ έξι Πολιτείες – Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Μασαχουσέτη, Νιου Τζέρσεϊ, Ιλινόις και Μέριλαντ – έχουν δεσμευθεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια ανά ώρα το διάστημα 2022-2025.

Η εικόνα σε άλλα μέρη του κόσμου

Στον Καναδά ο κατώτατος μισθός κυμαίνεται από 11,45 έως 16,00 δολάρια Καναδά (8,81 έως 12,31 δολάρια ΗΠΑ), ενώ στην Αυστραλία ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 19,84 δολάρια Αυστραλίας (14,20 δολάρια ΗΠΑ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider