Ερντογάν: Το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε το δικό μας εμβόλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε το δικό μας εμβόλιο
Το εμβόλιο θα ονομάζεται ERUCOV-VAC και θα παραχθεί από τη φαρμακευτική εταιρία «Kocak Farma».

Την παραγωγή ενός τουρκικού εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο να χορηγηθεί το εγχώριο εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται στην πρώτη φάση και προς το παρόν οι 44 εθελοντές που συμμετέχουν δεν έχουν εμφανίσει παρενέργειες.

Το εμβόλιο θα ονομάζεται ERUCOV-VAC και θα παραχθεί από τη φαρμακευτική εταιρία «Kocak Farma».

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, έχει δηλώσει πως το πρώτο εμβόλιο που θα χορηγηθεί στην Τουρκία είναι το κινεζικό.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να φτάσουν και να αρχίσουν να χορηγούνται 10 εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου και άλλες τόσες τον Φεβρουάριο. Τα πρώτα δέκα εκατομμύρια θα χορηγηθούν δωρεάν, ξεκινώντας με εμβολισμούς των εργαζομένων υγείας, είπε.

Το γερμανικό εμβόλιο αναμένεται να φτάσει τον Απρίλιο, όπως είπε ο Τούρκος Υπουργός, αναφέροντας ότι θα δοθεί στην Τουρκία ποσότητα ενός εκατομμυρίου δόσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider