Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου
Ο Ερντογάν δήλωσε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεφωνική συνομιλία είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο Ερντογάν δήλωσε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.

Η λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος

Να υπενθυμίσουμε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε «περιπέτειες» στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα και κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. «Ο δρόμος προς μια λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε οποιεσδήποτε αχρείαστες περιπέτειες ούτε εντάσεις», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider