Την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού σχεδιάζει να ξεκινήσει τον Νοέμβριο το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας, Vektor.

Τα ανωτέρω έκανε γνωστά ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου, Ρινάτ Μαξιούτοφ.

Πότε θα είναι εφικτός ο μαζικός εμβολιασμός

Ειδικότερα, μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο Μαξιούτοφ είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται ως το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

«Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό», είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Διαβάστε επίσης:

Μια ημέρα πριν, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.