Ο Τζεφ Μπέζος «έχασε» 8 δισ. δολάρια σε δύο μέρες όμως δεν ανησυχεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος «έχασε» 8 δισ. δολάρια σε δύο μέρες όμως δεν ανησυχεί
Ο ιδιοκτήτης της Amazon και της Blue Origin είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά 8 δισ. δολάρια, μέσα σε δύο ημέρες.

Σχεδόν 8 δισ. δολάρια έχασε μέσα σε δύο - χρηματιστηριακές ημέρες - ο Τζεφ Μπέζος, αλλά για τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου, αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε απώλειες... ρουτίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, από το άνοιγμα της Wall Street το πρωί της Δευτέρας 13/7, έως και το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Τρίτη, o ιδιοκτήτης της Amazon και της Blue Origin είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά 8 δισ. δολάρια, εξαιτίας των απωλειών που κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών του.

Γιατί δεν ανησυχεί ο Μπέζος;

Το ποσό αυτό μπορεί να είναι «τεράστιο» για τους περισσότερους ανθρώπους αυτού του κόσμου, όμως, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου - η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε περίπου 181 δισ. δολάρια - δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, χάρη στα αυξημένα κέρδη που σημειώνει τους τελευταίους μήνες.

Για την ακρίβεια, από τις 18 Μαρτίου 2020, λίγες ημέρες μετά την κήρυξη «έκτακτης ανάγκης» στις ΗΠΑ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η μετοχή της Amazon είδε την τιμή της να εκτοξεύεται σχεδόν 69%. Καθώς οι Αμερικανοί ήταν αναγκασμένοι να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τα ψώνια τους στα φυσικά καταστήματα, στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και η αξία κεφαλαιοποίησης της Amazon έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, στο 1,5 τρισ. δολάρια, ενώ η προσωπική περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 68 δισ. δολάρια.

Ακόμα, λοιπόν και με μία σημαντική απώλεια 8 δισ. δολαρίων, ο Τζεφ Μπέζος και οι επενδυτές των επιχειρήσεων του παραμένουν... κερδισμένοι!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider