Τζόνσον: Τον Ιούνιο πιθανώς να ανοίξουν τα καταστήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζόνσον: Τον Ιούνιο πιθανώς να ανοίξουν τα καταστήματα
Καταστήματα λιανικής πώλησης θα μπορούν να ανοίξουν πιθανώς από τις 15 Ιουνίου στη Βρετανία.

Ανοιχτές αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αγγλία θα μπορούν να λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα (1η Ιουνίου), εφόσον θα ισχύουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους χαμηλού ρίσκου, σε σύγκριση με τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σε δεύτερο στάδιο, πιθανώς στις 15 Ιουνίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης – μη βασικών αγαθών - σε κλειστούς χώρους και εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ανακοινώσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την χαλάρωση των περιορισμών ανακοινώνεται, καθώς η χώρα προχωρά στα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, εφόσον το επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την πτώση του αριθμού των νέων περιστατικών και των θανάτων από τον ιό.

Οι νέοι θάνατοι περιστατικών με κορονοϊό που καταγράφηκαν σε όλους τους χώρους στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 121, και ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 36.793, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν 73.726 διαγνωστικές εξετάσεις, εκ των οποίων 1.625 ήταν θετικές στον ιό. 8.834 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορονοϊό, αριθμός που είναι κατά 12% μικρότερος από ότι πριν δύο εβδομάδες (λίγο περισσότεροι από 10.000).

Σύμφωνα με την επιστημονική σύμβουλο της υπηρεσίας δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, το 0,25% του πληθυσμού στην Αγγλία από 4-17 Μαϊου είχε κορονοϊό, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία στο 0,7-1 και ότι οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπως και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης, έχει μειωθεί σημαντικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.