ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν δύο νέα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν δύο νέα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο γρήγορο τεστ αντιγόνων και το πρώτο διαγνωστικό μοριακό τεστ που γίνεται κατ' οίκον με δείγμα σάλιου, για ανίχνευση του κορονοϊού

Δύο νέα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο Covid-19, ενέκρινε με επείγουσες διαδικασίες η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το πρώτο τεστ αντιγόνων που μπορεί να ανιχνεύει γρήγορα αν κάποιος έχει μολυνθεί από το νέο ιό και το πρώτο διαγνωστικό μοριακό τεστ που γίνεται κατ' οίκον με δείγμα σάλιου.

Το τεστ αντιγόνου Sofia 2 SARS Antigen FIA, το οποίο θα προσφέρει ένα φθηνό και γρήγορο εργαλείο για μαζικό έλεγχο κατ' αρχήν του υγειονομικού προσωπικού, έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Quidel Corp της Καλιφόρνια και βασίζεται σε δείγμα που λαμβάνεται από τη μύτη και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε μερικά λεπτά.

Πιο εύχρηστα και «φιλικά» τεστ

Η FDA ενέκρινε επίσης το μοριακό τεστ του Εργαστηρίου Rutgers Clinical Genomics Laboratory του Νιου Τζέρσι, το πρώτο τεστ που έχει πλέον έγκριση για χρήση δειγμάτων σάλιου που λαμβάνονται κατ' οίκον και το οποίο θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή. Τα δείγματα θα πρέπει να στέλνονται ταχυδρομικά στο εργαστήριο μέσα σε ειδικά σφραγισμένο πακέτο για να αναλυθούν και στη συνέχεια θα ενημερώνεται κανείς για τα αποτελέσματα.

Τα τεστ σάλιου είναι ακόμη πιο εύχρηστα και «φιλικά» για το χρήστη σε σχέση με τα τεστ από τη μύτη.

Σύμφωνα με τη FDA, η οποία από την αρχή της πανδημίας έχει εγκρίνει επειγόντως περισσότερα από 80 τεστ για την Covid-19, τα κατ' οίκον τεστ «παρέχουν μια επιπρόσθετη επιλογή για εύκολη, ασφαλή και βολική συλλογή δειγμάτων, χωρίς να χρειαστεί να πάει κανείς στο ιατρείο, στο νοσοκομείο ή σε άλλο χώρο διενέργειας τεστ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider